hogy_toleralod_a_tejet.jpgA blogban már bemutattuk a tejfehérje-allergiát és az őt kísérő tüneteket, most viszont egy olyan kutatásról számolunk be, amely új irányt mutathat a tejjel szembeni érzékenység ellen folytatott küzdelemben. Készítsétek az immunrendszereteket és figyeljetek jól: hamarosan akár mindenki így gyógyulhat!

Amerikában új gyógymódot találtak a tejfehérje-allergia kezelésére – az allergiát leküzdő ellenanyag mellett tejet is adtak a vizsgálatban részt vevő tejfehérje-allergiás gyerekeknek. A kutatás igencsak fontos volt, hiszen a leggyakoribb ételallergia 3 éves korig a gyerekek akár 2,5%-ánál is jelentkezhet. A Bostoni Gyermekkórház és a Stanford egyetem orvosai közösen dolgozták ki ezt az új eljárást, melynek eredményeit az Amerikai Allergia-, Asztma- és Immunológiai Akadémia San Franciscó-i konferenciáján mutatták be tavaly.

A kutatók azt feltételezték, hogy allergiallenes gyógyszer és egyre növekvő mennyiségű tej együttes adagolása mellett a gyerekek immunrendszere hamarabb, kevesebb komplikáció mellett válik toleránssá a tejfehérjével szemben. Bejött a sejtésük: a gyerekek többsége ezzel a módszerrel akár napi 2,5 dl tejet is megihatott a kezelés végeztével, panaszmentesen.

Korábbi vizsgálatokból már kiderült, hogy a tej adagolásával fokozatosan toleránsabbá tehető a szervezet – ám ez régebben hosszú és gyötrelmes folyamat volt. Az „omalizumab” nevezetű szerrel viszont most elérték, hogy gyorsabban, allergiás válasz nélkül menjen végbe a tejjel szembeni érzékenység enyhítése. Ez a különleges ellenanyag hatékonyan gátolja meg az allergiás reakciók kialakulását – nélküle a vizsgálatban résztvevők kb. 20%-ának meg kellett szakítania a vizsgálatot a kellemetlen tünetek miatt. A gyerekek védettsége az omalizumab-kúra elhagyása után is fennmaradt, már annyi tejet, tejterméket fogyasztanak, amennyi csak jól esik.

Addig is – amíg széles körben nem tudják alkalmazni a kezelést – tudjatok meg minél többet a tejallergiáról oldalunkon! Gondolunk a tejcukorérzékenyekre is: a Mizo laktózmentes tejet ők is fogyaszthatják. Egészségetekre! :)

Címkék: betegség allergia kezelés gyógymód tejallergia immunrendszer tejfehérje

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr204499607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.