TEJ. STREET. ART.

 2014.07.09. 09:05 | Tej-blog

st_art_01.jpgStreet art. Vandalizmus vagy városszépítő művészet? Szerencsére egyre többen az utóbbiként gondolnak rá, és már nem tekintik rongálásnak, ha egy kreatív „utcagyerek” például sajtot varázsol egy ronda közterületi áramszekrényből.

A street art nem keverendő össze a graffitikkel, amelyek leginkább csak falfirkák, egy-egy városi banda kézjegye a falakon, közlekedési eszközökön, elhagyott vagonokon. A street art egy kicsit más, magasabb művészi értéket hordozó műfaj, amelynek alkotói általában megrendelésre alkotnak leginkább azzal a céllal, hogy üres házfalakat, ipari létesítményeket díszítsenek szellemes, iróniával fűszerezett falfestményekkel, amelyek gyönyörködtetnek és elgondolkodtatnak is egyben.

 

 

A street art művészek szeretik másként megmutatni a városi környezet elemeit, interakcióba hozva azokat falfestményeikkel. Így válhatnak a járda repedéseiből kinövő fűcsomók vezérszurkolói pomponokká, egy szennyvízcsatorna kivezetője élménycsúszdává és a betonfal tövében található fa lombja rasztafrizurává.

st_art_02.jpg

 

st_art_03.jpg
boredpanda.com

Mi szeretjük a street artot, mert színt visznek a szürke városképbe, felvidítanak, bár biztos van, akit megbotránkoztatnak. Egy biztos: sosem hagynak hidegen. A street art izgalmas, innovatív stíluságazat: „vizuális izgatószer” a városlakók számára. Az pedig külön öröm számunkra, hogy a tejtermékek és kedvenc teheneink is megihlették már az urbánus képzőművészeket.

st_art_04.jpg

Görkorizó tehén Svájcból (newlyswissed.com)

st_art_05.jpg

Boci a Boci és Pipiből (steelcitystatic.wordpress.com)

st_art_06.jpg

Sajtra tátott kanális száj (urbanstreetvamp.com)

st_art_07.jpg
Betonhenger, amiből sajtkorong lett (behance.net)

st_art_08.jpg
Áramszekrényből sajttömb (behance.net) Dori the Giant alkotása: graffiti valódi sajtból (ufunk.net)

Címkék: street art művészet graffiti

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr286472565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.