szensavas_tej_01.jpgVannak olyan ötletek a világban, amelyek újra és újra felmerülnek, de valahogy mindig eleve kudarcra vannak ítélve. Ilyen a szénsavas tej gondolata is, amellyel már egy világóriás italgyártó is próbálkozott, de frissítő újdonsága már az amerikai tesztelési fázisban elbukott. Európába pedig be sem hozták már.

Persze ne legyünk előítéletesek. A gyerekeinknek is azt mondjuk az ebédnél, hogy „Mindent meg kell kóstolni, mielőtt azt mondanád, hogy nem szereted!”, amikor ő visítva rohanna el az általa csak zöld trutyiként aposztrofált spenót elől. Vannak olyan ételek, mint a kovászos uborka, amelynek ízére csak hosszas próbálkozás után érzünk rá, viszont felnőtt fejjel nagyon megszeretjük.

Mégis… hangsúlyozom, mégis vannak olyan dolgok, amelyektől már hallomás alapján ódzkodunk kicsit. Ebben az értelemben pedig a szénsavas tejet, azaz a szénsavas vízzel dúsított tejet ide sorolnánk. Ha mégis kísérletező típusok vagyunk, akkor készüljünk fel, mert nem lesz könnyű beszerezni, ugyanis nem sokan gyártanak a világban ehhez hasonló terméket. Talán nem véletlenül…

Még 2009-ben Vio néven futott a Coca-Cola szénsavas teje, amelyet egzotikus gyümölcsíz kombinációkkal kívántak vonzóbbá tenni. Volt a kínálatban kókuszos-ananászos, erdei gyümölcsös, citrus mix és mangós-őszibarackos változat is. Amerikában először New Yorkban lehetett csak kapni, ami nem meglepő, hiszen a new york-i ember a legbevállalósabb fajta. Sajnos azonban a liberális észak-amerikai ízlés szitáján sem ment át a prémium fémdobozba csomagolt szénsavas csoda.

szensavas_tej02.jpg

 

Koreában azonban továbbra is forgalmaznak hasonló terméket, tejízű szódaként emlegetve, ami ha lehet, még az eddiginél is bizarrabbnak tűnik.

Ha a nyári melegben mégis kedved szottyanna kipróbálni a habzó tejet, akkor végy egy szódagépet, önts tejet a flakonba, ízesítsd, ha akarod, és rajta, nyomj bele egy kis szénsavat, ahogy azt az alábbi videóban is teszik. Ha nem akarod előre elvenni a kedvedet, akkor ne nézd végig a videó kóstolási fázisát.:-)

Forrás: theguardian.com

Címkék: innováció szóda termékfejlesztés szénsavas tej

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr616543067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.