BOCISZTORIK

 2012.02.23. 07:54 | Tej-blog

Életmentő állatok? A legtöbben rögtön egy bernáthegyire, de minimum egy skót juhászra gondolnánk. Ugyan a tehenek életmentő kalandjairól nem készült film, mint mondjuk Beethovenről vagy Lassie-ről, de a sors gyakran a fikciónál izgalmasabb történeteket rendez. Két történetet mutatunk be tehenek főszereplésével – ezek a jószágok kisgyerekeknek segítettek, hogy életben maradhassanak.

Az első történet a southamptoni Hannah-ról szól, aki ikerpárjával együtt idő előtt, 28 hetesen jött a világra. A kislány ráadásul súlyos szívbetegséggel bajlódott már élete első pillanataiban. A csöppséget kezelő orvosoknak drasztikus és újszerű eljárást kellett alkalmazniuk, hogy megmentsék az életét: egy tehén vénáját ültették Hannah szívébe. Erre azért volt szükség, mert a kislány szívéből csupán egy véna ágazott a tüdeje felé. A műtét két fázisból állt: először leszűkítették a problémás vénát, majd három hónap múlva helyettesítették a hiányzót egy bociból származó vénával. Hannah azóta már kiváló egészségnek örvend, nemsokára ünnepli második születésnapját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második szívszorító bocisztorink Kambodzsából származik, és ékes példát állít annak, hogy a tej szeretete nem köthető életkorhoz. Az alábbi fotón szereplő, szinte még totyogó, húszhónapos apróságot szülei a nagyapjánál hagyták. Az ottani irtózatos szegénységre jellemző, hogy a gyerkőc élelem híján a fiatal borjaktól leste el, hogy honnan juthatna egy kevés tápláló tejhez. A kisfiú állítólag naponta kétszer is kiszolgálja magát, annyira éhes. A jóságos pótmama pedig hagyja, hogy oltsa a szomját: sajátjaként kezeli a kisfiút.

Címkék: történet tej tehén boci kambodzsa műtét kisfiú gondozás szívszorító

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr454182304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.