SAJTRA CUPPANÓ HALAK

 2014.08.04. 15:18 | Tej-blog

sajtcsali_01.jpgA sajtevő állatokról eddig csak az egér jutott eszembe, azt viszont már korábban megcáfoltuk, hogy a kis rágcsálók valóban szeretik a sajtot. Meglepő módon azonban a halak élnek-halnak a sajtért, és nem is sejtik, hogy a sajtfogyasztás az életükbe kerülhet. A sajt ugyanis kiváló horgászcsali.

Nem vagyok egy nagy halász, a csalikról is leginkább a kukac jut eszembe, talán a Nagy ho-ho-ho horgász miatt. De láttam már kukoricát, kenyérgalacsint a horgon, és hallottam már a csontiról is. Azt azonban eddig nem tudtam, hogy a halak, és főleg a folyami halak annál sokkal ínyencebbek, hogy beérjék holmi földigilisztával. Az ő kedvenc csalijuk a sajt. A márnák és a domolykók különösen „bolondulnak” érte, de a dévérkeszeg és a pisztráng is megfogható sajtpéppel. Nem akármilyen gourmand-ok azonban ezek a sebesen úszó fajták. Minél érettebb, minél illatosabb sajtot kell odatolni az orruk elé, és szinte azonnal ráharapnak. Emellett válasszunk minél keményebb sajtot, hogy a fürge halak ne tudják olyan könnyen megenni a csalit, és ne málljon szét a vízben sem.

sajtcsali_02.jpg

Nézzünk körül tehát a hűtőnkben, és ha olyan sajttal találkozunk, amely az illata alapján ígéretesnek tűnik márnavadászatra, ki ne dobjuk, hanem menjünk vele a folyóra horgászni. Mindezt persze csak akkor tegyük, ha horgászok vagyunk. Különben pedig fogyasszuk élvezettel a „büdös” sajtokat, és szereljük le a fintorgókat azzal, hogy nem mi vagyunk az egyetlen ínyencek a földön.

Címkék: halak horgászat ínyenc sajtcsali

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr416572971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.