MIVEL FOGJUNK EGERET?

 2013.11.13. 09:10 | Tej-blog

sajttal_egeret.jpgErre a kérdésre kapásból mindannyiunknak a sajt fog eszébe jutni. Pedig nem ez a legjobb módszer. Az egerek ugyanis nem a sajtra gerjednek a leginkább. De akkor mivel fogjuk meg a lakásunkba tévedt rágcsálókat?

Az egér szereti a sajtot. Ez a közhiedelem, amelyet gyerekkorunk meséi és olyan filmek, reklámok erősítenek, amelyek főszereplői a sajtra éhes egerek.

Ezt az alapigazságnak hitt tételt azonban brit kutatók megcáfolták.

A manchesteri Metropolitan Egyetem állativiselkedés-kutatója, Dr. David Holmes által végzett kísérletekből egyértelműen az derült ki, hogy az egér elsősorban a természetes közegében is megtalálható élelmiszereket fogyasztja előszeretettel. A sajt pedig nincs ezek között. Egyedül a sajt erős illata, ami vonzerőt jelenthet a rágcsálók számára, de a csapdából nem biztos, hogy meg is eszik a számukra felkínált finomságot.

Az egerek ugyanis főleg magvakat esznek. Olyat, ami fejlődéstörténetükben kiemelt szerepet játszik, vagyis amivel a legtöbbször találkoznak életük során. Ebben nincs semmi meglepő. Az már viszont annál érdekesebb, kevesek számára ismert eredmény, hogy az egerek kifejezetten édesszájúak, imádják a magas cukortartalmú gyümölcsöket például. Barackkal, almával, szőlővel, sőt csokoládéval csalogatva előbb célba érhetünk tehát, mintha sajttal próbálnánk a csapdához vonzani őket.

Ezekkel a tanácsokkal természetesen nem csak egeret lehet fogni, de a házi kedvenc rágcsálóknak is örömet lehet okozni. Sőt, magunknak is, mert minél kevesebb sajtot adunk az egereknek, annál több marad nekünk. :-)

Címkék: egér sajt tévhit

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr235628928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.