mizo_top_joghurt_1.jpgSzámomra a baktérium sokáig egyet jelentett a „gonosz” mikroorganizmusokkal, amik megtámadják a szervezetet, és számos betegséget képesek előidézni. Arról viszont fogalmam sem volt korábban, hogy ezek a kóros baktériumok folyamatosan jelen vannak a szervezetünkben, amelyek addig nem tudnak ártani, amíg testünk immunrendszere megakadályozza ezek szaporodását. Az pedig különös meglepetésként ért, amikor némi utána olvasás után kiderült, hogy a bélrendszerben élő jó baktériumok segítenek a rossz bacik elleni védekezésben.

Szóval vannak jó bacilusok is. Ez megnyugtató. A bélflóránkat rengeteg (több száz) hasznos baktériumfaj alkotja, amelyeknek rendkívül fontos szerepük van az egészségmegőrzésben és az emésztésben: enzimek termelése révén részt vesznek a tápanyagok emésztésében; K- és B-vitaminokat termelnek; segítik a nyomelemek felszívódását (kalcium, vas és magnézium), az immunrendszert ellenanyag-termelésre késztetik. A jótékony baktériumcsoportok legfőbb szerepe azonban abban áll, hogy képesek meggátolni a bélnyálkahártyán helyet foglaló vírusok, gombák, patogén baktériumok, paraziták szaporodását, így képesek megőrizni a bélflóra egyensúlyát.

A szervezet azonban nem képes mindig ellenállni és elpusztítani minden kórokozót, ilyenkor segítségre van szüksége a védekezésben: antibiotikumokat kell alkalmaznunk. Ezek elpusztítják a baktériumokat, az összeset, sajnos a jótékonyakat is. Ezzel felborul a bélflóra egyensúlya, gyengül a rossz baktériumok elleni védekezés, és emésztési zavarok is jelentkeznek, aminek következményeként hasfájás lép fel.

Az antibiotikum tehát kétélű fegyver. Használata során mindig gondoskodnunk kell a bélflóra egészségének megőrzéséről. Ebben segítenek a probiotikumok.

A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak. Leggyakrabban tejsavbaktériumokat használnak. Ez jellegzetes savanyú ízt ad az élelmiszereknek (erjesztett tejtermékek, például joghurt) mivel csökkenti a pH-t, és ezzel gátolja a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezzel megelőzve az emésztőrendszeri fertőzéseket.

A Mizo legújabb 450 ml-es kiszerésű, probiotikus ivójoghurtja, is tartalmaz probiotikumokat, méghozzá a két, leggyakrabban előforduló probiotikus kultúrát: Lactobacillus acidophilust és Bifidobacterium lactist, amelyek segítik a természetes bélflóra helyreállítását.

Fogyassza emésztési panaszok esetén, antibiotikumkúra után, valamint bármikor, amikor szeretné élvezni a megszokott, finom Mizo tejet, és a hozzáadott jótékony baktériumok kínálta egészségvédelmet.

A termék modern, TT3 midi csomagolásának köszönhetően könnyen magunkkal vihető, vékony, trendi és praktikus, mert visszazárható, így egész nap velünk lehet.

Címkék: tej vitamin baktérium bélflóra probiotikum ivójoghurt

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr874908614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.