GUTA VS SOVÁNY TEJ

 2012.10.01. 08:21 | Tej-blog

Nem kell különösebben ecsetelnünk nektek, hogy a hipertónia mennyi baj okozója lehet. Sőt azt sem kell bővebben kifejteni, hogy nem csak hazánkban népbetegség: világszerte ugyanis több mint egymilliárd ember szenved magas vérnyomásban. És valószínűleg azon sem fogtok meglepődni, ha most azt állítjuk, hogy mindez megelőzhető sovány tejjel. De hogyan is?

sovany_tej.jpgKözhely, de igaz, hogy a betegséget ezerszer könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. Egy bizonyos kanadai professzor, Yves Pouliot évekkel ezelőtt összeállított egy étrendet a hipertóniásoknak, melynek lényege, hogy sok gyümölcsöt, zöldséget, és naponta három alkalommal sovány tejet kell fogyasztani.

Erre az étrendre alapozva holland kutatók kétezernél több panaszmentes ember egészségi állapotának alakulását figyelték. Két év után 30%-kal kevesebb embernél alakult ki magas vérnyomás azok között, akik a legtöbb sovány tejet, tejterméket fogyasztották. Ezt a kutatási eredményt a világ több intézete is alátámasztotta, így tudományosan bizonyított, hogy a zsírszegény tejtermékek csökkentik a vérnyomást.

De mi áll a háttérben? A tej vérnyomáscsökkentő hatásában az egyik legfontosabb tényező a bőséges kalciumbevitel. A fehér finomságban lévő kalcium beépülése sokkal jobb, mint a táplálékkiegészítőkben vagy tablettákban található kalciumé. A tejben található magnéziumon és káliumon túl, a vérnyomáscsökkentés tekintetében nagyon hasznosak még az úgynevezett bioaktív peptidek, amelyeknek hatásmódja hasonló a leghatékonyabb vérnyomáscsökkentő gyógyszerekéhez.

Úgyhogy nekünk, megrögzött tejfogyasztóknak különösebben nem kell aggódnunk a vérnyomásunk miatt. De mint a poszt elején olvashattátok, jobb megelőzni, mint kezelni, ezért most szépen töltsetek egy nagy pohár sovány tejet a poharatokba és lassan, minden cseppjét élvezve fogyasszátok el. Egészségetekre!

Címkék: betegség tej kalcium tejtermék zsírszegény sovány tej

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr94812807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.