NE KERTELJ, VAN TEJ? I.

 2011.10.21. 17:45 | Tejblog

1993-ban bizony viharfelhők gyűltek a Kaliforniai Tejfeldolgozó Szövetség elnökének feje fölött. Esett a fogyasztás, a fiatalok csak a cukros löttyöket nyakalták, ráadásul nem kizárt, hogy egy szakszervezeti tehénsztrájk is a küszöbön állt. Égető szükség volt egy ötletre, ami megoldja a tengerentúli tehénfarmerek gondjait, és újra megszeretteti a tejet az emberekkel. Segítségül hívták hát a Goodby Silverstein & Partners reklámügynökséget, akik a reklámtörténelem egyik legismertebb kampányát hozták megoldásként: így születtek a „got milk?” (van tej?) filmek.

A Goodbynál rájöttek, hogy az emberek ’93-ban nem éppen az egészségtudatosságukról voltak híresek. Ezért úgy döntöttek, hogy a tej népszerűsítését inkább a humoros oldaláról ragadják meg, és a tejhiány kínzó hatásait mutatják be. Mindannyian ismerjük az érzést, amikor a fél életünket odaadnánk egy pohár tejért, hogy leöblíthessük a mogyorókrémet vagy a száraz süteményt – így nem csoda, hogy akkoriban elképesztően hatásosak voltak ezek a filmek, és üres tejesbögrék ezreit töltötték meg újra.


Az eredeti reklámot (fent) Michael Bay rendezte, aki azóta olyan filmeket jegyez, mint az Armageddon, a Pearl Harbor vagy a Transformers-trilógia.

Címkék: reklám film usa kalifornia tej van got milk tejfogyasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr43320407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.