Korábban írtunk róla, hogy a sör és a sajt ideális párosítás. A sajt azonban nem csak sörkorcsolyaként ideális választás, együttesen képesek feldobni az ebédünket, különleges ízkombinációval megörvendeztetve a vállalkozó kedvű hobbiszakácsokat.
Itt a nyár, kinyitod a hűtőt, és megörülsz a hideg sörnek! Ismerős történet. Ne ragadjon el azonban teljesen a hév, ne idd meg az egészet, hagyj egy kicsit a főzéshez is. Érdemes, mert a sör, ha elsőre furcsa alapanyagnak tűnik is, különleges, új ízt vihet az étrendedbe. Főleg, ha sajtot is teszel az ételbe.
Mi az, ami a sör és a sajt sikeres házasságának titka? A kissé kesernyés, fanyar utóíz, amely ötvözve a sajt krémességével és a sör frissességével biztosan nem fekszi meg a gyomrunkat. Sőt, az elkészítésük is nagyon egyszerű. Igazán nem igényelnek virtuóz szakács műveleteket.
SAJTOS SÖRLEVES
Finom krémleves szalonnával, kakukkfűvel és természetesen világos sörrel, valamint félkemény sajttal. A klasszikus Mizo trappistával kezdj! Kattints a receptért!
SÖRÖS-SAJTOS PALACSINTA
A sós palacsinta kedvelőinek ajánljuk ezt a sajtos-sörös, intenzíven curryvel és szerecsendióval ízesített, extra sajttal vagy hússal töltött, gyorsan elkészíthető, könnyű, nyári ebédet. Próbáld ki a Mizo füstölt sajtjaival is! Kattints a receptért!
SPENÓT SÖRREL ÉS KECSKESAJTTAL VAGY SÓS TÚRÓVAL
Hús nélküli meleg saláta. Eheted azonban főételként, sőt köretként is. Isteni kiegészítője a nyári grillen sült húsoknak. Próbáld ki a Mizo krémfehérsajtokkal is! Kattints a receptért!
BARNA SÖRÖS ÉS SAJTOS MÁRTOGATÓS
Tormás, zöldhagymás, tejfölös krém pirított bagettre vagy tortilla csipsszel, illetve zöldség grissinikkel kimártogatva. Igazi karakterét a testes barna sör adja, amelyhez cheddart vagy füstölt sajtot javaslunk. Kattints a receptért!
SÖRSAJTOK
Csehországban nagy hagyománya van a sörös-sajtos szendvicskrémeknek. A klasszikus sörsajt alapanyagait tekintve (vöröshagyma, vaj, kömény, só bors, mustár) leginkább a mi körözöttünkhöz hasonlít, a különbség annyi, hogy ebben leginkább a sörnek és a sajtnak jut a főszerep. A Prágai sörsajtban ezen felül még füstölt hal is van. Angliában egy kicsit máshogy ízesítik a sörsajtot: mustárt, worchester szószt tesznek hozzá, és Tabasco szósszal „csípősítik”. Kattints a receptekért!