Karácsony után a kreatív nők húsvétkor sem ismernek lehetetlent, ha az ünnepi asztal díszítéséről van szó. A dekorálás alatt viszont most nem is a mintás szalvétákra és a műfűvel kitömött nyúlfészkekre gondolunk, hanem az ételekkel való „képalkotásra” inkább.
Ilyenkor kerül elő a hűtőből a retteget Piros Arany, amely szemet rajzol és mosolyt varázsol bármely szelet sonkára. J Támadnak a katonás rendbe állított kalács karéjok. Felsorakoznak a tavaszi fészek formába rendezett főtt tojások. Szirmot bontanak a retekvirágok. Hihetetlen változatosságot mutatnak a sokszor nem túl ízléses asztali kompozíciók. Rendben, nem tud mindenki művészi módon ételt rendezgetni, de lehet tanulni a nagyoktól, vagy legalábbis ötleteket gyűjteni azoktól a food art alkotóktól, akiknek a vászna nem más, mint egy üres tányér, amit mesterien elrendeznek zöldségekkel, gyümölcsökkel, pékárukkal és tejtermékekkel, vagyis bármivel, ami ehető.
Az alábbiakban 3 alkotó (művésznek nem hívnánk őket, inkább bloggernek, akik a nép átlag gyermekeinek adnak inspirációt) tányérra varázsolt kompozícióiból szemezgetünk, szem előtt tartva a húsvét tematikát. Hong Yi, Ida Skivenes és Samantha Lee cukiságai szerintünk sokakat megihletnek majd.
Szerencsére a húsvét kevésbé igényel elegáns dekorációt, sőt, elfelejthetjük a gyerekkorunk sztenderd fegyelmezését, a „Ne játssz az étellel!” címűt is. Elkezdhetünk önfeledten alkotni a tányérunkon, elengedve fantáziánkat. Ez egyszer pedig a saját gyerekeinket is feloldhatjuk a tányéron való ételrendezgetés tilalma alól.
Csak kreatívan!
Vajas felhők. Uborka szántó. Chili pipacsok (redhongyi) | |
Almahéj és brokkoli recycling (redhongyi) | Tavaszi tejfölös hózápor (idafrosk) |
Madárszerelem, amit kenyérre lehet kenni (idafrosk) | Kivételesen a sajt adja a bocit… (idafrosk) |
Retekvirág ízléssel, vajkrémmel (idafrosk) | Túróbárány (idafrosk) |
Vidámak, mint a Mizo bocik (leesamantha) | Nincs húsvét nyúl nélkül (leesamantha) |
Hajzuhatag haladóknak (leesamantha) |