milking_style.jpgA YouTube valaha volt legnézettebb videója, a Gangnam Style, sokakat megihletett már abban, hogy leforgassák belőle saját verziójukat. A videó körül kialakult őrület ugyan már egy ideje lecsengett, a „tejes gazda átiratra” viszont csak most találtunk rá.

 

Természetesen az eredeti videóban látható lovagló mozdulat az, amely a legtöbb imitátornak beindítja a fantáziáját. Az ír Normoyle család azonban nem lovakkal foglalkozik, teheneket tartanak. A videó koreográfiájának központjába ennek megfelelően fejést idéző kézmozdulatok kerültek.

 

A tánc nem is egy ló-, hanem egy tehénistállóban kezdődik.

milking_style_1A.jpg milking_style_1B.jpg

 

Főhősünket és hölgykoszorúját nem valamiféle porfelhő, hanem szénahullás övezi.

milking_style_2A.jpg milking_style_2B.jpg

 

„hop-hop-hop-hop-hop…” A galoppozó koreográfiát fejőmozdulatokkal váltották fel.

milking_style_3A.jpg milking_style_3B.jpg

 

Sportkocsi is van. Annak sofőrjét itt is körbeugrálják.

milking_style_4A.jpg milking_style_4B.jpg

 

És a Gangnam Style videó védjegyének lemásolása sem maradhatott el.

milking_style_5A.jpg milking_style_5B.jpg

 

milking_style_6.jpgA jól ismert, bonyolultnak nem mondható refrénrészlet – „heeeeey, sexy lady” – ebben a verzióban azonban nem csinos lányokra, hanem Daisy-re, Rose-ra, Betsy-re, Bonnie-ra, Lucy-ra és Suzy-ra, a farm „bájos” tehén hölgyeire utal. :-)

Az újraírt szöveg a szarvasmarhatartás felhőtlenebb oldaláról szól, kellő iróniával kezelve a paraszti élet szimbólumait, büszkén vállalva még a trágyában való gázolást is.

 

Anélkül, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítanánk ennek a vicces videónak, és társadalmi összehasonlításokat végeznénk, azért kíváncsiak lennénk, mit szólna a magyar közvélemény egy hasonló kezdeményezéshez a magyar vidék háza tájáról. :-)

Címkék: videó YouTube Gangnam Style tehénfarm

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr905842734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.