piknik_cikk_elejere.jpgKi a szabadba! Mert itt a kirándulóidő. Pakold össze a gyerekeket, a barátokat, a nagycsaládot, és sétáljatok, lazítsatok, egyetek a természet lágy ölén. A harapnivalót se felejtsétek otthon. Íme néhány könnyen elkészíthető kenhető recept kenyérre, zsömlére, kornspitzre…

Sokan vannak, akik számára a hétvége egyet jelent az önfeledt főzőcskézéssel, amikor van idő kreatívkodni a konyhában, és meglepni a családot ebédre egy újonnan kipróbált recepttel. Nem kell azonban ehhez szombat reggel korán kelni, elmenni a piacra bevásárolni, délelőtt előkészíteni a hozzávalókat, majd a tűzhely felett izzadni, utána teríteni és tálalni, végül mosogatni. Ennél egyszerűbben, kevésbé „melósan” is meg lehet lepni a családot, barátokat egy könnyű ebéddel, amelyben szintén az újdonságoké a főszerep. Ehhez pedig nyugodtan el is lehet hagyni a konyhát, sőt a tálalást is bízhatjuk a többiekre, és ami a grátisz az egészben, mosogatni sem kell utána, és még ki is mozdulhatunk otthonról.

Mi a titok? A tavaszi piknik. Nincs ebben persze semmi ördöngösség, csak nem mindig jut eszünkbe, hogy egy különlegesen elkészített szendvics is lehet remek ebéd, főleg akkor, ha változatos feltéteket készítünk hozzájuk, és azt a szabadban fogyasztjuk el.

piknik_cikk_szovegebe.jpgAhhoz, hogy minél több szabadidőt hagyjunk maguknak, és azt ne a „főzésre”, az ételek előkészítésére pazaroljuk, készítsünk változatos, tavaszi, fűszeres, zöldséges túrókrémeket a szendvicsekhez. És meg ne próbáljuk otthon megkenni azokat. Bízzuk azt a többiekre!

A zöldségek és a különféle fűszerek végtelen lehetőséget nyújtanak a túró ízesítésére és szendvicsünk érdekesebbé tételére. A receptekben csak egy a közös: mindegyiket nagyon egyszerű elkészíteni. Íme néhány, csak ízelítőül.

Kapros-olajbogyós
Egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat: 20-25 deka Mizo túró, kb. egy deci Mizo tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 10 deka zöld olajbogyó vagy kígyóuborka, só, frissen őrölt bors

Sült paprikás (itt azért van egy sütnivaló :) 
Egy darab kápiapaprikát 220 fokon megsütünk, majd mikor fekete lesz a héja, kivesszük a sütőből, és lehúzzuk a héját. 20 dkg tehén- és 15 dkg juhtúrót összekeverünk. Hozzáadunk 5 dkg vajat és 2 ek tejfölt. A sült paprikát apróra felkockázzuk, és a krémbe forgatjuk. Fűszerezzük 1 teáskanál római köménnyel (esetleg édesköménnyel), majd teszünk hozzá egy kisebb szál apróra vágott póréhagymát. 

Brokkolis

Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 20 dkg zsírszegény Mizo tehéntúró, 2 evőkanál zsírszegény Mizo tejföl, 2 teáskanál mustár, 1 kisebb cikk fokhagyma, fél teáskanál zúzott koriandermag, só, őrölt bors.
A brokkolit főzzük meg rózsáira szedve kb. 2 percig, hogy jó roppanós maradjon, majd a többi összetevővel együtt turmixoljuk össze, és már kenhetjük is. Ennyi! :)

Tökmagolajos
Hozzávalók:25 dkg 20%-os Mizo túró, 2 ek Mizo tejföl, 20 ml tökmagolaj, 5 dkg pirított és apróra vágott tökmag, 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva, só, bors.

Bazsalikomos

Hozzávalók: 50 dkg Mizo túró, 10 dkg Mizo tejföl, 1 nagy marék friss bazsalikomlevél, 1 nagy gerezd friss fokhagyma, só, frissen őrölt bors.

Végül egy jó tanács. Vigyünk a piknikkosarunkba papírtányérokat és műanyag evőeszközöket, amellyel egyrészt a cipelnivaló lesz könnyebb, másrészt a mosogatást is megússzuk. :)

Címkék: recept piknik túrókrém szendvicskrém

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr806128865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.