FOOD ART: MINIATŰR

 2013.12.31. 08:50 | Tej-blog

miniatur.jpgEgymást érik mostanában az étellel játszó/alkotó kortárs művészek. Igen, mondható, hogy ez már művészet, mert a modern korban a művészet fogalma nagyon tágan értelmezhető.

Ebbe a kategóriába tartoznak Christopher Boffoli, amerikai fotós munkái, amelyek nagyon érdekes szempontból közelítik meg az ételeket. Közeliben fényképezi le a főzési alapanyagokat, amelyek azonban nem csupán emiatt tűnnek óriásinak a fotókon.

A képeken miniatűr figurák kerülnek interakcióba az ételekkel. Valóság és fikció keveredik minden egyes szituációban, amit a gyerekjáték emberkék tesznek élővé. Az ételek és a figurák is statikusak, mégis úgy érezzük, hogy egy mozgalmas életkép elevenedik meg a szemünk előtt.

Sosem gondoltad volna, hogy egy gabonakarika mentőöv lehet egy tál tejben fuldokló számára? Vagy azt, hogy egy szelet dinnye külszíni fejtéssé alakulhat, ahol a magokat bányásszák? Sőt, egy vajkrémmel megkent bagel is változhat befagyott tóvá, ahol lékhalászok várnak a kapásra?

Christopher Boffoli számtalan fotót készített, amelyeken érdekesebbnél érdekesebb, viccesebbnél viccesebb szituációk elevenednek meg. Az itt látható néhány kép csak ízelítő, amelyet igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy tejtermékek adják a terepet a miniatűr figurák „munkájához”. Ha tetszenek a fotók, keresd fel a művész weboldalát: http://bigappetites.net/ vagy rendeld meg a könyvet. Vagy egyszerűen csak keress rá a Google képek között, mert így még többet találsz ezekből az elképesztő kompozíciókból!

miniatur01.jpg

„Vigyázat, mélytej!”

miniatur02.jpg
„Ember ’a sajtból van’ a holdon”

miniatur03.jpg
„Joghurtos tortás halálugrás”

miniatur04.jpg

„A golfosok krémje”

miniatur05.jpg
„Lékhalászok a befagyott bagelen”

miniatur06.jpg
„Illegális fakitermelés”

miniatur07.jpg
„Lábnyomok a hóban”

miniatur08.jpg
„Nehéz terep a fűnyírásra”

miniatur09.jpg
„Virslitakarítás”

Címkék: ételfotózás Christopher Boffoli food art miniatűr művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr555697530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.