MÉM TEJJEL

 2013.07.17. 09:06 | Tej-blog

milking.jpgA legtöbben először egy bögrébe, majd a szájukba öntjük, de van, aki nem bízik ebben a hagyományos módszerben, és egyenesen a fejére önti a tejet, de nem ám bögréből, hanem egy teljes üveg tejjel örvendezteti meg magát, a hajára öntve azt. Furcsának tűnik? Igen. De nem a mémek világában, hiszen ott bármi őrültség megtörténhet.

Szeretjük a mémeket. Vannak közöttük viccesek (pl. Grumpy Cat), őrülten is viccesek, meglepőek és teljességgel agyamentek (pl. Harlem Shake) is. Vannak olyanok, amelyek spontán alakulnak ki (pl. Jesus restoration), de vannak olyanok is, amelyeket szándékoltan mémmé akarnak tenni, ezáltal kicsit erőltetettnek tűnnek, és kevésbé viccesnek is.

Ilyen a milking is, amely még 2012 őszén az angliai Newcastle egyetemről indult útjára. A milking lényege, hogy fogod magad, és a kezed ügyébe került üveg tej teljes tartalmát a fejedre öntöd, és ha lehet, azt minél nagyobb nyilvánosság előtt tedd, és töltsd fel az akciót megörökítő videót a Youtube-ra. Így tettek az angol egyetemisták is, akik videója napok alatt több százezres nézettséget ért el, beszámolt róla a brit sajtó is, és nagyon hamar akadtak követői, így a milking hivatalosan is mémmé vált.

A tavaly induló milking nem lett olyan sikeres, mint 2011-es elődje, a planking – vagyis a nyilvános helyen hason fekvés, és ennek megörökítése –, így nem lett belőle akkora őrület, magyar fiatalok legalábbis eddig nem öntöttek a fejükre nyilvánosan egyetlen doboz tejet sem. A látottak után mindenki döntse el maga, hogy örül-e ennek vagy sem, szeretné-e a milking úttörője lenni itthon vagy sem.

Mi személy szerint örülünk neki, hogy pl. a Mizo tejet nem pazarolják el hasonló célokra, és a magyar fogyasztók továbbra is a szájon át való bevitelre szavaznak. J

 Forrás: Youtube

Címkék: mém milking Youtube alternatív tejfelhasználás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr385407499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.