Hörghurut, torok- és tüdőgyulladás, tüszős mandula. Ha nem vigyázunk, a baktériumok könnyen ledöntenek minket a lábunkról. Főleg télen! Ha megtörtént a baj, nincs mit tenni, antibiotikumot kell szedni!

Legalábbis a legtöbb orvos ezt írja fel. Sajnos, nem sajnos, ez a leghatékonyabb megoldás. Az antibiotikumok szedésének következtében azonban nemcsak a káros baktériumok pusztulnak el a testben, hanem a szervezet számára hasznosak is: így a bélflóra jótékony hatású mikroorganizmusai is. Ilyenkor jelentkezhet hasfájás, hasmenés, puffadás, sőt, mivel a bélflóra baktériumai jelentősen támogatják az immunrendszer működését, így azok elpusztulásával a szervezet ellenálló képessége is csökken. Ezért fordulhat elő, hogy kigyógyulunk ugyan az egyik betegségből, de a testünket ezután könnyen megtámadhatja egy újabb kórokozó.

A bélflórára tehát vigyázni kell! Éppen ezért javasolt antibiotikum kúra mellé probiotikumokat szedni, amelyek jótékony baktériumok bejuttatásával helyreállítják a bélflórát. Ezeket a probiotikus készítményeket megvásárolhatjuk gyógyszertárban is, én azonban a természetes megoldásban, az élőflórás joghurtban hiszek.  

Az élőflórás joghurt mellett persze van a fentinél objektívebb érvelés is: a probiotikus, élőflórás joghurt és a gyógyszertárakban árult probiotikumok közti legfőbb különbség , hogy míg az előbbi élő baktériumokat tartalmaz, az utóbbiban liofilizált, azaz fagyasztva szárított, de életképes baktériumok találhatók.

Egészségünk szempontjából tehát előnyösebb táplálékkal bevinni a szervezetünkbe a bélflóra egyensúlyát helyreállító, illetve megőrző baktériumokat. Ehhez viszont nem elég heti vagy napi egy joghurtot megenni.

A javasolt mennyiség: napi 2-3 doboz!

Fontos! Az antibiotikum beszedése és a joghurt fogyasztása között legalább 4 óra vagy több teljen el, mert a kalciumban gazdag élelmiszerek gátolják a legtöbb antibiotikum felszívódását.

Fogyasszuk antibiotikum használat alatt, illetve az azt követő két hétben is! Válasszunk cukormentes terméket!

Ha nem szereted a joghurtot, ízesített probiotikus italokat vagy kefirt is ehetsz a cél érdekében.

Van tehát alternatíva a bélflóra természetes védelmére. Mindenki könnyen megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Főleg ha eláruljuk, hogy a Mizo termékkínálatában minden eddig felsorolt tejterméket megtalálunk, kiváló minőségben.joghurt_antibiotikum_med.jpg

Címkék: egészség joghurt antibiotikum bélflóra probiotikum

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr25062090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.