elet_ero_egeszseg_szepseg.jpgKleopátra óta tudjuk, hogy a tej nemcsak élet, erő és egészség, de szépség is. A fáraónő kedvenc tejfürdőjének receptjét már megosztottuk veletek itt, a Tejblogon – most megmutatjuk, hogyan segíthet a tej szépségetek megőrzésében akkor is, ha épp nincs egy kádra való mennyiség otthon. A kényeztető csokis-tejes fürdőnek, a hajerősítő vagy a tejes-mézes pakolásnak pedig képtelenség ellenállni! 

Antik szépségek egész sora dicséri a tej szépségmegőrző erejét, de vitathatatlan, hogy azok is vele szépülnek, akik még ma is hisznek a természetességben. Nem csoda, hiszen a tejsavnál jobb bőrhámlasztó és hidratáló hatóanyagot keresve se találhatnánk.

A csokis tejes-fürdő igazi kényeztetés egy hosszú munkanap után: keverjetek össze 3 csésze tejet, pár evőkanál apróra vágott, friss mentalevelet, 3 evőkanál valódi kakaóport kevés keserűsóval és egy csésze kukoricakeményítővel. Adjátok hozzá a keveréket forró fürdővizetekhez, és nyúljatok el elégedetten a kádban… 20 perc után úgy fogjátok érezni magatokat, mintha új bőrbe bújtatok volna. Ne felejtsétek el langyos vízzel lemosni magatokat – a csoki és a menta csábító illata még így is elkísér benneteket egy darabon! :)

A tej a bőr mellett a hajat is táplálja – erősítő pakolásként. Ha van otthon egy kevés tejpor, nem is kell samponok és balzsamok között válogatnotok. Elég, ha negyed csésze tejporhoz annyi vizet adtok, hogy sűrű, kenhető állaga legyen. Ezt a pakolást vigyétek fel a hajatokra és tekerjétek körbe forró vizes, kicsavart törölközővel. Fél óra után alaposan mossátok ki, utána pedig már rögtön élvezhetitek is a dús, puha, természetes, fénytől csillogó hajkoronát.

Mindig is makulátlan, álompuha arcbőrről álmodtatok? A tápláló tejes-mézes arcpakolásnál talán nincs is egyszerűbb és természetesebb csodaszer, amellyel simává és kívánatossá varázsolhatjátok arcbőrötöket. 3 evőkanál méz, 3 evőkanál tej és annyi zabdara kell a kence elkészítéséhez, amennyivel lágy, krémes állagot adhattok a keveréknek. Kenjétek be vele megtisztított arcotokat, pár percen keresztül pedig masszírozzátok a bőrötökbe. Ezután menjetek végig egy langyos, nedves szivaccsal az arcotokon, hogy eltávolítsátok a pakolást: ugye, milyen mesés a puhasága? :)  

Alapanyagnak teljes, de minél zsírosabb tejet ajánlunk, hogy több tápanyagot felvehessen a bőrötök, vagy éppen a hajatok. Látogassatok el hozzánk, és nézzétek meg tejes kínálatunkat!

Címkék: bőr szépség tej méz haj fürdő pakolás bőrápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr314486220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.