kilofalotej.jpgA tavasz idén szokatlanul kellemes idővel tette be hozzánk a lábát, így sorra kerülnek elő a lenge ruhácskák és falatnyi szoknyák a gardróbból. Tél tábornok viszont rendszeresen gondoskodik róla, hogy mégse örülhessünk annyira a melegnek – úszógumik és hurkák képében még áprilisban is kísért bennünket. Ideje, hogy ledolgozzuk a felesleget a tej segítségével!

Közismert tény, hogy a tej felgyorsítja az anyagcsere folyamatát, így beindítja a salaktalanítást és zsírégetést is. Kúraszerűen persze nem feltétlenül szükséges tejnapot tartani, a fejadagot viszont érdemes növelni, hiszen a folyékony fehér arany rengeteg A-, B-, D- és E-vitamint tartalmaz,  így csak jót tehet a szervezetnek.

Három egyszerű szabállyal és egy doboz tejjel ti is belelendülhettek a tavaszi karcsúsító programba:

  • Fogyasszatok naponta háromszor tejes italokat, lehetőleg minél kevesebb cukorral
  • A napi étkezéseiteket csak gyümölccsel egészítsétek ki – ezeket akár a tej ízesítésére is felhasználhatjátok
  • Ha mégis rászánjátok magatokat, legfeljebb egyszer tartsatok tejnapot, mivel ez kissé megterhelheti a szervezeteteket

A tavaszi sportoláshoz, regenerációhoz is kiváló ital a tej. Kutatások sora bizonyítja, hogy a savanyított tejtermékekben (például a joghurtokban) a tejsav, a laktóz, a D-vitamin és a kalcium egyedi kombinációja ideális feltételeket teremt ahhoz, hogy a kalcium felszívódjon. Így a csontok visszanyerik egészségüket, és már indulhat is a tavaszi mocorgás!

A fenti tényeket több statisztika is bizonyítja, melyek szerint a tejet rendszeresen fogyasztók körében a testtömeg-index jóval nagyobb arányban mozog a normális értékek között. Persze ahhoz, hogy tényleg hatékonyan működjön a tejes fogyókúra, nem árt rendszeresen mozogni, és emellett kialakítani egy egészséges, diétás étrendet is. Mi szurkolunk! ;)

Címkék: tavasz sport gyümölcs tej fogyókúra mozgás anyagcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr404474360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.