TEJHANGON ÉNEKELNEK I.

 2012.03.23. 10:12 | Tej-blog

A tej számtalan területen adhat ihletet: Festőt, fotóst, költőt egyaránt megbűvölt már a végtelen fehérség, és úgy tűnik, ez alól a zenészek sem bújhattak ki. Összegyűjtöttük párat a legjobb alkotások közül. Jó szórakozást!

Az első trekk a ’60-as évekből származik, igazi rock and roll klasszikus: a Herman’s hermits No milk today című száma toplistás sláger volt a maga idejében. 

Herman’s hermits – No milk today

Éles kanyarral érkezünk meg a ’90-es évek alternatív rockzenekarához, a Garbage-hoz. Ők arról híresek, hogy a Világ nem elég c. James Bond filmhez is írtak zenét. Érdekes, szerelmes-kesergős történet sejlik fel Shirley Manson énekesnő hangján keresztül, aki magát – többek között – tejnek képzeli a dalban.

Garbage – Milk

Egy Garbage-hoz közeli formációtól szól az utolsó nóta: emlékeztek a Moloko számaira, melyeket a 2000-es évek elején a rádiók rongyosra játszottak? Hogyan jönnek ők a tejhez? A nevük Anthony Burgess Mechanikus narancs c. regényében – és nem mellesleg oroszul is – a tejet jelenti. Különösen ajánljuk délutáni lazuláshoz:

Moloko – Sing it back

Címkék: zene tej YouTube Garbage Moloko Herman’s Hermits

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr64334666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.