TEJREKORDEREK II.

 2012.03.08. 07:48 | Tej-blog

Ahogy ígértük, folytatjuk a tejhez kapcsolódó őrült produkciók szemlézését. A szeméből tejet spriccelő török és a vasmarkú német után kicsit szelídebb vizekre evezünk. Lássuk, mit tartogat számunkra ma a rekordok mindentudó könyve!

Nem lenne fair, ha a tehenek közül csak a legtöbb tejet adó, a legpuhább szőrű, a legszebb vagy épp a legnagyobb fülű fajtát díjazzák: a Guinness-nél természetesen a legalacsonyabb tehenet is számon tartják. A kistermetű tehenek legkisebbike, Diana, Vechur fajtájú házikedvenc, aki nem nagyobb egy németjuhásznál: szarvtól patáig csupán 77 cm magasra nőtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Diana, a Vechur boci

Persze a furcsa rekordok gyűjtői a tárgyi világ méretrekordereit is összegyűjtik, így kerülhetett a könyvbe a világ leghosszabb mozzarellája is. Olaszország büszkeségét 2010-ben, Avellinoban gyúrták a leghosszabbra. Több mint 106 méteres hosszával ezt a sajtkülönlegességet akár a helyi focipálya teljes hosszában kinyújthatták volna. Az alábbi videón megtekinthetitek a készítését (és hallgathattok egy kis temperamentumos olasz kiabálást is):

Utoljára egy olyan rekordot mutatunk be, ami a tejhez csak átvitt értelemben köthető, de annál szórakoztatóbb. Ilse Challis, az angliai Herefordshire-ből 86 évesen és 11 naposan lett Guinness rekorder. Ebben a hajlott korban még mindig megvolt egy tejfoga, amivel ki is érdemelte kategóriájában a „legidősebb tejfog” címet. Képet sajnos nem tudunk közölni, de talán nem is bánjátok… :)

Címkék: tej rekord tehén guinness rekord mozzarella legidősebb avellino legkisebb tejfog

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr764296861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.