BALGA SAJTHAJSZA

 2012.02.09. 08:54 | Tej-blog

Léteznek olyan hagyományok a világban, melyek ésszerűsége legalábbis hmmm… kétségbe vonható. Ezek számát gyarapítja az agyament cooper-dombi sajtgurítás, amely extrém sportnak sem utolsó, és szerintünk minimum Darwin-díjat érdemel...

Gloucestershire vidékén az embereket az év egyetlen, hagyomány által is szentesített napja tartja lázban. A férfiak aznap leteszik szerszámaikat, a nők elcsitítják síró gyermekeiket, az eladók bezárják boltjaikat, az utcákon pedig síri csend honol. Ilyenkor mindannyian felmásznak a közeli Cooper-dombra, hogy végignézzék, amint először egy guriga sajt, majd pár vakmerő helybéli önként legörög a domboldalon.  

A történelemkönyvek szerint immár cirka 200 éve próbálkoznak azzal a helyiek, hogy előbb érjenek a lejtő aljára, mint a jól megtermett double gloucester sajt. Aki először ér a célvonalhoz, az ugyanis jutalmul ezt a kiváló, félkemény sajtkülönlegességet viheti haza. Évente ezrek képesek ellátogatni ide csak azért, hogy egy jót nevessenek azokon a félkegyelműeken, akik ilyenkor a mélybe vetik magukat.

Annyira kedvelt szórakozás a sajtkergetés, hogy még saját pubot is nyitottak a sport fanatikusai, a helyi média pedig – szerencsénkre – évente meg is örökíti ezt a rendezvényt, hogy bármikor derülhessünk egyet rajta. Ki felejthetné el például a 2007-es viadalt, ami az azóta 6-szoros bajnok Chris Anderson győzelmével ért véget?
 
Elképesztő, hogy emberek mit meg nem tesznek egy darab sajtért, igaz? :)))

 

Címkék: anglia vicces tej szokás hagyomány double sajt domb gloucester gloucestershire sajtgurítás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr464082748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.