farsang.jpgFebruár van, dübörög a farsangi szezon, és nemcsak az óvodákban készülnek kreatívabbnál kreatívabb jelmezekkel. Ilyenkor a felnőttek is gyakran „lemennek” gyerekbe. A kezdeti, „nem akarok hülyét csinálni magamból” típusú fanyalgás után általában sokuknál eljön az a pont, amikor lelkesen vetik bele magukat jelmezük összeállításába.

Melyik ez a pillanat? Természetesen az, amikor veszik maguknak a fáradtságot, gondolkodnak egy kicsit, hogy minek lehetne beöltözni a farsangi buliba, és ihletet kapnak. Ekkor indulnak be az események. Van, akit kreativitásának fitogtatása, van, akit a magamutogatás, van, akit a megnevettetés és van, akit a versenyszellem fűt. Végső soron mindegyiküknek egy célja van: megnyerni a jelmezversenyt – vagy szimplán begyűjteni a legtöbb, a jelmeznek köszönhető elismerést.

A siker a maskara egyediségében rejlik. Hercegnőkkel és az akcióhősökkel esélyed sincs. Ezeket hagyd meg az óvodásoknak. J Több kell ide. Nem az a cél, hogy minél extrább és különlegesebb legyen a megjeleníteni kívánt objektum. Sőt! Néha a legegyszerűbb dolgok megjelenítése okozza a legnagyobb meglepetést. Saját környezetemből is tudok jó példákat mondani: New York-i szabadságszobor, párna, répa és tök párban, karácsonyfa, WC-papír… és folytathatnánk a sort a legprofánabb és aha-élményt kiváltó példákkal, amelyekről nem is tudtad volna elképzelni előtte, hogy ötletet adhat a jelmezhez.

De ki gondolná például, hogy akár egy pohár tejnek vagy sajtdarabnak is be lehet öltözni? Természetesen mi be vagyunk oltva tejtermék témában, úgyhogy mi gondoltunk is rá. 

1. farsang1.jpg 2. farsang2.jpg 3. farsang3.jpg

Ha pedig kevésbé öltöznél végterméknek, akkor maradj a forrásnál: vegyél fekete-fehér foltos kezeslábast és szarvakat, majd akassz magadra egy méretes tőgyet, és máris tehénnek érezheted magad. Sőt, ugyanezt a élményt a gyereked és a kutyád is átélheti. J Mintának pedig veheted akár a Mizo jókedvű és jó kiállású csípőtelki reklámbocijait. A siker garantált lesz. 

4. farsang4.jpg 5. farsang5.jpg

 

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5

 

Címkék: farsang jelmez boci kosztüm

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr715820601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.