Akár reklámosok, akár vendéglátósok, akár háziasszonyok vagyunk, ha el akarunk „adni” valamilyen ételt-italt a fogyasztók/vendégeink számára, akkor fontos, hogy azt már első látásra ínycsiklandóvá tegyük. Hogyan? Megmutatjuk! Itt és most száj nem marad szárazon, az biztos!
Vannak bizonyos képsorok, ételasszociációk, amelyek azonnal beindítják ízlelőbimbóinkat, és instant fogyasztásra ingerelnek. Ilyen például egy gőzölgő tea vagy forralt bor; egy roppanó lédús paprika, egy éppen facsarodó narancs; egy frissen szelt, ropogós héjú kenyér; vagy egy jéghideg, gyöngyöző, szénsavas üdítő vagy sör látványa.
Ugyanilyen hatása van az olvadó sajtról készült fotóknak is. Meglátva egy melegszendvicsből kibuggyanó trappista nyúlványt, egy pizzaszelet sajt általi ragaszkodását az anyapizzához, a rántott camembert felvágása utáni olvadt lávát, vagy csak a grillen olvadozó vastagabb szeleteket, máris beindul a nyálelválasztásunk.
Még nagyobb a hatás azonban, ha nem csupán állóképen, hanem mozgóképen látjuk a lágyulásból olvadásba átmenő folyamatot. Íme, mutatjuk!
Nem mindenki szereti a sajtot, de aki igen, arra nézve kockázatosak lehetnek a következő mozgó képsorok. Persze nem kell megijedni, a veszély csupán abban rejlik, hogy az olvadó sajt látványa azonnali sajtbeszerzésre és -grillezésre ingerli az arra fogékony, gyanútlan nézőt.
Hmm
Hmmmm
Hmmmmmm
Hmmmmmmmm
Hmmmmmmmmm
Hmmmmmmmmmmm
Hmmmmmmmmmmmmmmmmm
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm