arcpakolas.jpgHidratáló krémek, bőrfeszesítő zselék, tisztító maszkok, frissítő pakolás… Ha az arcbőrünkről van szó hajlandóak vagyunk sok tízezer forintot otthagyni a különböző drogériákban, szépségszalonokban a legkülönbözőbb kenceficékre és kezelésekre. Pedig hasonló – ha nem jobb – hatású arcápoló keverékeket saját kezűleg is elkészíthetünk. Mindössze néhány „ennivaló” összetevő kell hozzá – többek között jó minőségű tejtermékek.

Az arcpakolás évezredek óta a szépségápolás legkedveltebb módszere: üdévé, frissé, tisztává és feszessé teszi a bőrt. Elég csak körbenézni a hűtőben vagy a kamrában, biztosan találunk otthon olyan élelmiszereket, amelyeket az arcunkra kenve gyors és látványos sikert érhetünk el.

Szinte mindenre van jól bevált recept: zsíros és száraz bőrre, tisztításra, simításra, frissítésre, feszesítésre… A hozzávaló legfontosabb alapanyagokat pedig könnyen beszerezheted: tej, túró, tejszín (jó minőségű Mizo termékek), méz, tojás, friss gyümölcsök, uborka…

Mielőtt bármilyen maszkot felvinnénk az arcunkra, fontos tudni, hogy az arcpakolások csak az alaposan megtisztított arcon fejtik ki jótékony hatásukat.

TISZTÍTÓ ARCPAKOLÁSOK

Uborkás-tejes

Az élesztőt uborkalével vagy langyos tejjel összekeverjük, az arcunkra kenjük, majd megszáradás után finoman ledörzsöljük. Bőrradírként használhatjuk.

Joghurtos-citromleves

Ez a pakolás szintén segíthet tisztán tartania a tág pórusokat, csökkenti a faggyúmirigyek működését és erősíti a bőr természetes savköpenyét.

FRISSÍTŐ ARCPAKOLÁSOK

Túros-mézes

Keverjük össze jó alaposan a túrót (3–4 kanál) és a mézet (1 kávéskanál). Vigyük fel az arcra a masszát, kihagyva a szem környékét. 20 perc múlva bő langyos vízzel öblítsük le.

Tejes-zabpelyhes-dinnyés

A frissítő hatású dinnyepakolás alapanyaga a sárgadinnye. A gyümölcs belét passzírozzuk át vagy turmixoljuk le. A levét zabpehellyel, tejjel összekeverjük, és az arcra felkenjük.

Tejszínes

A gyűrött, fénytelen bőrt tejszínpakolással rövid idő alatt felüdíthetjük. A kemény habbá vert tejszínt helyezzük az arcunkra kb. 15 percre. A tejbe mártogatott vattapamacsokkal tisztítsuk meg az arcot, majd bő vízzel mossuk le..

SIMÍTÓ ARCPAKOLÁSOK

Mézes-joghurtos

Egy evőkanál mézet, két teáskanál természetes joghurttal és egy tojásfehérjével keverjünk össze, majd egyenletesen kenjük az arcra. 15 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Túrós-citromos-ásványvizes

Ettől pakolástól is kisimulnak a ráncok. Csak kenje fel a kikevert masszát arcára, szeme környékét hagyja szabadon. Pihenjen így 20 percig, majd öblítse le a túrót. Zsíros bőrre ajánlott.

Tejfölös-uborkás

Az uborkát reszeljük le (hámozni nem fontos!), majd az így kapott péphez keverjük össze egy kanál tejföllel, majd a krémes anyagot vattakorongokkal itassuk fel, s azokkal fedjük be az arcunkat mintegy fél órára. Száraz bőrre ajánlott.

Banános-joghurtos

Nyomjunk szét egy fél érett banánt egy villa segítségével, adjunk hozzá fél pohár natúr joghurtot. Keverjük össze alaposan, vigyük fel vastag rétegben az arcra és a dekoltázsra. Húsz perc múlva langyos vízzel öblítsük le.

TOVÁBBI JÓ TANÁCSOK A TERMÉSZETES ARCPAKOLÁSOKKAL KAPCSOLATBAN

  • Ezeket az arcpakolásokat nem tanácsos hetente egy-két alkalomnál többször használni, a túl gyakori kezelés fellazíthatja a sejtszerkezeteket, és kiszáríthatja a bőrt.
  • A házi készítésű ápolási szerek éppúgy allergizálhatnak, mint a gyárakban előállított krémek, mielőtt nagyobb adagot kenünk magunkra, tegyünk próbát az alkarunkra felvitt ki mennyiséggel.
  • Fontos, hogy csak friss alapanyagokat használjunk!

Kellemes kísérletezgetést és szépülést kívánunk!

Címkék: szépség arcápolás házi praktika természetes arcpakolás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr815531063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.