TEJHABSZOBROK

 2013.06.19. 08:54 | Tej-blog

3D_latte_art_01.jpgAz úgynevezett latte art jól ismert barista műfaj, amelyről már mi is írtunk korábban a Tejblogon (link a korábbi cikkre: Tejblog - Egy csészényi művészet). Felfedeztük azonban, hogy ennek a „művészeti ágnak” immár nemcsak festői, de szobrászai is vannak.

Az oszakai, 26 éves barista, Kazuki Yamamoto továbbfejlesztette a kávéhabba való rajzolás művészetét, és megalkotta 3D tejhab szobrait, amelyek bizonyítják, hogy egy igazán kreatív kávépincér nem csupán csészékben gondolkodik, hanem azokon kívül is. A Yamamoto által kreált, látványos tejhab fantáziák ugyanis átlépik a csészék szabta határokat, és kiemelkednek az egysíkú cappuccinókból. J

Ha a latte art műremekekről azt állítottuk, hogy igen múlékonyak, akkor a háromdimenziós változatokra ez hatványozottan igaz. A tejhabban található buborékok ugyanis gyorsan elillannak, és csak arra hagynak időt, hogy előkapjuk telefonunkat, és megörökítsük az utókornak ezeket, a kétszer ugyanolyan formát sosem öltő, fehér-barna szobrokat.

Szerencsére Yamamoto szorgalmasan dokumentálja munkásságát, amely twitter oldalán meg is tekinthető, így akkor is gyönyörködhetünk alkotásaiban, ha a legtöbben kézzel fogható közelségbe nem is tudunk kerülni hozzájuk. Annak, aki ezért mégis elindulna Japánba, vagy már tudja, hogy oda fog utazni, eláruljuk, hogy Kazuka az oszakai Cafe10g nevű kávézóban dolgozik baristaként. Álma, hogy egyszer saját kávézót nyisson, úgyhogy érdemes sietni, mert a sikereit látva nem biztos, hogy még sokáig fogja ebben a bárban felszolgálni számunkra kreatívabbnál kreatívabb, felhabosított ötleteit.

3D_latte_art_02.jpg
Zseniális dupla csészés változat

3D_latte_art_03.jpg 3D_latte_art_04.jpg
Hello Kitty és Stitch ki akarnak mászni végre

3D_latte_art_05.jpg 3D_latte_art_06.jpg 3D_latte_art_07.jpg
Állatok, akik boldogan fürdőznek a kávéban

3D_latte_art_08.jpg
Snoopy a csésze peremén pihen

3D_latte_art_09.jpg 3D_latte_art_10.jpg
Habkönnyű emberábrázolás

Forrás: mymodernmet.com

 

Címkék: kávé art tej tejhab latte 3D tejhabszobor

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr595366776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.