HIPSTEJ

 2012.11.26. 11:31 | Tej-blog

hipstej.jpgAkinek eddig nem volt világos, mi köze van egymáshoz a tejnek, a rock- és popzenének, illetve egy isten háta mögötti pálinkás embernek, annak eláruljuk a titkot: a Tej az Isten Háta Mögött rockzenekarból jól ismert, Pálinkás Tamás legfrissebb formációja a magyar elektronikus zenei piacon, aki első klipjében egy idilli környezetben, békésen legelésző tehenek, mit sem sejtő, magokat csipegető csirkék és tipegő kiskacsák között parádézik.

Érdekes. Elsőre ez a jelző jutott eszünkbe a klip láttán. A zene is az, amit jelen esetben nem szeretnénk értékelni, egyrészt mert ez nem egy zenei blog, másrészt mindenkinek meghagyjuk, hogy értékelje saját ízlése szerint. Az viszont erősen foglalkoztat minket, hogy Pálinkás Tamás miért választotta a Tej nevet legújabb zenei produktumának. Hiába olvastunk utána, hallgattunk meg riportokat vele, erre valahogy sehol nem derült fény.

Így megmaradunk abban a hitben, hogy mivel a tej az egyik leggyakrabban fogyasztott italféleség, az énekes ezért választotta ezt, a mindenki számára jól csengő nevet, hogy meglovagolja annak népszerűségét. Ez persze puszta találgatás, konspiráció a részünkről. Az igazság talán inkább abban rejlik, hogy egy zenei formáció neveként a Tejre mindenki felkapja a fejét. Pálinkás Tamás valószínűleg már a nevével is provokálni szeretne. Csakúgy mint a szövegeivel, amelyeket meghallgatva már nem a tejfehér tisztaság jut eszünkbe. Érdekes, provokatív, helyenként elgondolkoztató, de mint a tej állhatatos rajongói, ebben az új értelmezésben egy kicsit elhatárolódunk a tejtől, és az a véleményünk, hogy amíg az Isten Háta Mögött volt, a hasonló elnevezésű rockzenekarban, jobban a helyén volt. Persze időt kell hagyni a projektnek, hiszen mindig megosztó egy rockból elektroba, bandatagból magamutogató hipsterbe váltó énekes.

Ezt az Átlag éjjel című számának klipjében szereplő tehenek is tanúsíthatják, akik néhol közönyösen, néhol gyanakvással tekintenek a közéjük keveredett Tejre, de semmiképp sem fogadják szívesen. A csúcspont pedig a tejet fejő Tej. J Csípőtelken biztos nem alkalmaznák: se a teheneknek, se a tejfogyasztóknak nem válna egészségére.

Címkék: zene magyar tej tehén zenekar csípőtelek

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr544926150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.