REMEK TEJES RECEPTEK

 2012.08.09. 17:43 | Tej-blog

remek_tejes_receptek.jpgNyáron bizony édes a semmittevés, de ha mégis úgy döntötök, hogy kimozdultok, ebben a szellemben akár mesés tejes édességeket, süteményeket is vihettek magatokkal. Strandon vagy parkban, otthon vagy barátoknál: az alábbi krémes finomságok bármikor képesek üde színt vinni a pihenés perceibe. Ti melyiket kóstolnátok meg?

Tejszelet

A tejszeletnél egyszerűbb édességet ki se találhattak volna – különösebb konyhai szakértelem nélkül bárki elkészítheti negyed óra alatt, vízparton pedig maximum ennyi idő alatt el is fog fogyni, annyira finom!

Hozzávalók a piskótához:

35 dkg liszt, 5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

9 dl Mizo tej, 3 csésze tejszínes pudingpor, 20 dkg porcukor, 1 kocka (25 dkg) margarin

Főzzétek fel a tejben a pudingot, majd hagyjátok meghűlni. Gyúrjátok össze a piskóta hozzávalóit (két lapot kell sütni belőle), a lazaságát liszt hozzáadásával szabályozhatjátok. Keverjétek habosra a margarint a porcukorral, majd adjátok a pudinghoz. Töltsétek a krémet a két piskótalap közé, majd csorgassatok a tetejére finom csokit! :)

Tejkrémes aprósütemény

A tejkrémes aprósütemény ejtőzéshez, nyújtózáshoz, vendégvárónak és vendégségbe menéshez is kiváló édesség. Arról nem is beszélve, hogy csak rajtatok múlik, milyen formákat szaggattok belőle!

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

1 l tej, 15 dkg cukor, 12,5 dkg margarin

Keverjétek a margarint habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjátok hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. A kapott tésztát nyújtsátok és szaggassátok ki, az apró figurákat, virágokat stb. pedig sorakoztassátok olajjal kikent tepsibe, majd süssétek ki őket. Amíg sülnek, tegyétek fel lassú tűzön főni a tejet a cukorral, míg be nem sűrűsödik (ez körülbelül két órába telik), majd keverjétek hozzá a margarint. A kihűlt krémmel ragasszatok össze két sütidarabot, de egy picit kenjetek a tetejére is – díszítésként kókusszal, gumicukorral, csokireszelékkel is meghinthetitek őket!

Jó étvágyat! :)

Címkék: konyha tej recept sütemény aprósütemény tejszelet Mizo tejkrémes

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr674704073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.