TEJREKORDEREK I.

 2012.03.01. 07:36 | Tej-blog

Kinek ne lenne fontos, hogy első legyen valamiben? Hiszen örökre fennmarad a neve például a Himalája első meghódítójának és szobrok dicsőítik az olimpiai bajnokokat is. Akadnak viszont olyan kiváló teljesítmények, amelyek a meghökkenésen túl nem váltanak ki más érzelmet. De sebaj: épp ezek megörökítésére találták ki a Guinness-rekordok gyűjteményét. Akármilyen meglepő, a tejhez kapcsolódóan is számon tartanak néhány érdekes eredményt – ezeket mutatjuk be most induló sorozatunkban.

Többek között számon tartják a „tejet szemmel legmesszebbre spriccelő ember” és az „öt gyertyát szemből spriccelt tejjel leggyorsabban eloltó egyén” rekordját. Hiszitek vagy sem, ezt a két rekordot két különböző ember jegyzi – képzelhetitek, micsoda vetélkedés zajlik közöttük… Törökország büszkesége, a csodálatos képességgel megáldott (M)Ilker Yilmaz például képes rá, hogy közel 3 m-re lőjön tejet a szeme segítségével, míg a kínai titán, Zheng Da Zong Yi 5 égő gyertyát elolt hasonló technikával, 17 másodperc alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ilker Yilmaz

Van azonban olyan rekorder is, aki nem magát, hanem inkább – hagyományosabb módon – a tehenet próbálja rábírni, hogy tejet adjon. A vasmarkú német, Gunther Wahl két perc alatt 2 liter tejet volt képes lefejni hálás bocijától, aki így szintén a rekord részesévé vált. Hogy érezzétek a rekorderedmény komolyságát: gépi fejéssel is maximum kétszer ilyen gyorsan dolgozhatnának a tehenészek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunther Wahl

Legközelebb újabb tejes rekordokkal jelentkezünk! :)

Címkék: tej fejés szem rekord guinness rekord da gunther yi zong yilmaz wahl ilker zheng

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr974254633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.