kimelo_unnepi_menu.jpgA töltött káposztával megtűzdelt karácsonyi menü sehol sem minősül gyomorkímélő ételsornak. Főleg, ha megspékeljük néhány kiló édességgel is. Azt már nem is említem, hogy az ünnepek során hajlamosak vagyunk az átlagnál többször és többet szedni a tányérunkba. Az eredmény: ünnepi asztal okozta fulladásos kifáradás. :-)

Sokféle megoldás létezik a fenti tünetegyüttes orvoslására.

1. Kutyaharapást szőrével (nem ajánlott)!

Együnk, ameddig csak bírjuk! Egyszer csak tényleg rosszul leszünk, és akkor biztosan abbahagyjuk.

2. Együnk kevesebbet!

Jó, persze, könnyű mondani. Egy baj van csak, hogy nehéz megállni. Az erős önuralom nem az ünnepekkor előtérbe kerülő, legerősebb jellemvonásunk.

3. Készítsünk kímélő ételeket!

Együnk sok halat. A megszokott köretek helyett készítsünk salátát, párolt zöldséget. Az előirányozott sütiadag fele helyett együnk gyümölcsöt.

4. Alkalmazzunk alternatív módszert!

Keressünk olyan tápanyagforrást, amely

  • gyorsan és órákra eItelít, így keveset kell fogyasztani belőle (És nem kívánsz utána mást enni.)
  • energiát ad, mégis kevés kalóriát tartalmaz (Fogyaszt az ünnepek alatt. Őrület! J)
  • édes, krémes, zamatos, mégis csökkenti az édesség utáni vágyat (Nagyon fontos, mert az ünnepek alatt fellépő karácsonyi sütik iránti vágyat igenis ki kell elégíteni.)
  • akár egy reggeli vagy vacsora is kiváltható vele
  • könnyen elkészíthető

Mi tudja mindezt egyszerre?

A gyümölcsturmixok, amelyek némelyike még zsírégető is! Fogyasztásuk nem éppen karácsonyi hagyomány nálunk, de érdemes azzá tenni. Próbáld ki a diétás étrendek kedvenceit, amelyek segítenek az ünnepi puffadás lelohasztásában, sőt az ilyenkor felszedett, újdonsült zsírréteg lebontásában is.

Almás-fűszeres turmix

Az alma magas vitamintartalma mellett számos jótékony hatással rendelkezik: például erősíti az immunrendszert, és méregteleníti a testet. A karácsonyi hangulat érdekében ízesítsük mézeskalács fűszerkeverékkel.

Hozzávalók: fél csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt (akár vaníliás ízesítésű is lehet), 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1 közepes alma, 5 jégkocka

Klasszikus banánturmix

A banánturmix a diétás italok egyik legtáplálóbb változata, kevesebb is elég belőle. Magas B-vitamin-, kalcium- és káliumtartalma miatt azonban nem szabad kihagyni.

Hozzávalók: fél csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, fél banán, 1 evőkanál méz, 4 jégkocka

Áfonyaturmix

Az áfonya egyike a legerősebb antioxidáns hatású gyümölcsöknek, így fontos szerepe van az immunrendszer megerősítésében, a fiatalság megőrzésében, illetve a rákos betegségek megelőzésében is. Gyümölcssavtartalma mindemellett hatékonyan serkenti az emésztést.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, 1 csésze áfonya (mirelit is jó), 1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj

Zamatos körteturmix

A körte igen gazdag rostokban és antioxidánsokban. A belőle készített turmix segít a szervezet salaktalanításában, rendszeres fogyasztása pedig a koleszterinszintet is csökkenti.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, 2 kisebb körte

Citrusbomba

A citrusfélék kiváló zsírégető, immunerősítő, emésztésserkentő, valamint koleszterin- és vércukorszint-szabályozó hatásúak.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, 2 evőkanál citromlé, 1 közepes narancs, 5 jégkocka

Zsírégető ananászturmix

Ez a C-vitaminban gazdag ital immunrendszer-erősítő hatású. Az ananászban található bromelin pedig közismerten zsírégető és fehérjebontó hatású.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, 1 csésze ananász, 2 evőkanál mentalevél, 1 marék jégkocka

Trópusi turmix

Az avokádó és a mangó a leghatékonyabb zsírégető gyümölcsök közé tartoznak. Olyan esszenciális zsírokat tartalmaznak, melyek csökkentik az étvágyat, és segítenek a szervezet salaktalanításában is.

Hozzávalók: fél csésze kockára vágott mangó és avokádó, fél csésze mangólé, 1 dl zsírszegény joghurt, 1 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé, 6 jégkocka

Forrás: femina.hu

Címkék: karácsony gyümölcsturmix zsírégető egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr275697516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.