Mi igazán megértjük a tejshake-ek iránti szenvedélyeteket. De tényleg. A jeges borzongás a tej simogató ölelésében felejthetetlen élmény. És most már nem kell a legközelebbi gyorsétteremig sem elrohannotok – bejegyzésünk alapján otthon, egészségesebb formában is elkészíthetitek kedvenc jeges-tejes finomságaitokat. De vigyázat! Komoly függőséget okozhatnak! ;)
A shake-eket nagyon könnyű elkészíteni. Az alábbi receptekre kivétel nélkül érvényes a következő elkészítési mód:
A hozzávalókat egy tálba helyezzük. Turmixgéppel összekeverjük őket, fagyasztóban lehűtjük az elkészült shake-et és már tálalhatjuk is pohárban, akár gyümölcsdíszítéssel. Akik nyitottak az újdonságokra, fagyasztás után habszifonból is tálalhatják desszertként. Bon appétit!
Most pedig jöjjenek a szerintünk legütősebb variációk! Kezdjük is a shake-ek sorát a klasszikus, vaníliás shake receptjével.
Hozzávalók:
- 4 gombóc vaníliafagylalt
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- kevés jég
Az ínyencek egy vaníliarúd belsejét is belekaparhatják a keverékbe, vagy gyümölcsökkel (eperrel, málnával) bolondíthatják meg az italt.
A következő merész ízkombináció a csokis-banános shake. Hmm…
Hozzávalók:
- 150 g csokoládé
- 2 gombóc csokoládéfagylalt
- 3-4 dl tej
- banán ízlés szerint
- kevés jég
Aki szereti, kókuszreszelékkel is díszítheti a csokis-banános jégcsodát.
A kacér narancsos tejshake koktél pedig egy 18 pluszos verzió:
Hozzávalók:
- 4 cl fehér rum
- 1/4 l narancslé
- 1 1/2 narancs
- 2 cl Maraschino
- 4 gombóc vaníliafagylalt
- 2 ek. porcukor
- 3/8 l tej
- 8 tk. csokoládéreszelék
Ebből a mennyiségből akár négy nagyobb pohár is kitelik. Egészségetekre! :)