TEJES HELYEK

 2012.04.10. 16:38 | Tej-blog

tejeshelyek.jpgReneszánszukat élik a ’70-es évek népszerű tejbárjai, 2012-ben újra a fehér a divat! Míg Magyarországon a szegedi Boci Tejivó, addig Ausztriában a Meierei kínál felejthetetlen élményeket a tejes finomságok terén. Lengyerországban is működik még pár Bar Mleczny, „bár” ezeknek – a nevükön kívül – nincs sok közük a tejhez. :) Lássuk a kínálatot!

Édes nosztalgiával gondolunk vissza a 40-50 éve hatalmas népszerűségnek örvendő tejivókra, melyekbe mindig öröm volt betérni egy békebeli mazsolás krémtúróra vagy épp karamellás tejre. Szerencsére a tejipar igazi gyöngyszemeiről nem kell ma sem lemondanunk. Szegeden a XXI. századi magyar gyerekek is megcsodálhatják a friss péksütemény és a tej kombinációjából fakadó hétköznapi csodát. 

A Boci Tejivó azonban nem csak tejet és péksüteményt kínál, de Magyarország egyik legfinomabb túrógombóca is náluk kóstolható meg. Sőt, különböző tésztákat, főzelékeket, reggelivariációkat is kipróbálhatnak a betérő vendégek, a palacsintahegyektől pedig garantáltan eláll mindenki lélegzete. Ha Szegeden jártok, vétek lenne kihagyni. Böngésszétek az étlapot és tudjatok meg többet a bárról Boci Tejivó honlapján! 

Az osztrák sógorok inkább a kulináris különlegességekre helyezik a hangsúlyt a bécsi Meiereiben. A város parkjában, a Stadtparkban található hely egy 2 Michelin-csillaggal is büszkélkedő étterem tejbárja. Reggelit, ebédet, vacsorát és sajtok hatalmas választékát kínálja a Meierei: van itt szalontüdő zsemlegombóccal, királyi császármorzsa szilvalekvárral, tejfölleves, és persze kiadós sajttál is akad. Aki tejért ide jár, szintén gondolkodóba eshet, mire a fűszeres, natúr és ízesített tejek végtelen palettájáról akár egyet is ki tud választani. Németül értők megtekinthetik a Meierei oldalán az étlapot, mi viszont inkább azt ajánljuk, látogassatok el hozzájuk is, Bécs csak egy kőhajításnyira van tőlünk! :)

 

 

Címkék: tej sajt tejbár tejivó Bécs Szeged Boci Meierei

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr854381148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.