DIY2_0.jpgTejtermékfogyasztásunkkal naponta számtalan papír- és műanyagdobozt termelünk a szemeteskuka számára. Pedig nem kellene mindet kidobni. DIY sorozatunkban szeretnénk megmutatni, hogy micsoda kreativitás rejlik a tejtermékek csomagolásainak újrahasznosításában. 

 

 

DIY2__1.jpg

Fali joghurt dekor

Gondolnád, hogy a sok-sok elfogyasztott Mizo joghurt az otthonod díszévé is válhat? Mától ne dobj ki egyet sem, mert ehhez a fali dekorációhoz sokra lesz szükséged! Fesd be a kimosott műanyag poharakat, vágj ki egy kartongyűrűt, és ragaszd fel rá szépen sorban a színes joghurtos dobozokat. Aztán fel a falra vele! Nagyon színes, nagyon egyszerű és még egy minimál enteriőrbe is jól illik.

 

 

 

DIY2__2.jpgVan a kör alakú falidísznek egy bonyolultabb elkészítési módja is, amikor tejes dobozokból készítünk papír „napkorong koszorút”. Ehhez nagyobb kézügyességre van szükség, több időt vesz igénybe az elkészítése, de az eredmény hasonlóan különleges és egyedi.

Részletes elkészítési útmutató itt.

 

 

 

 

 

DIY2_3.jpgDIY2_4.jpgKerti joghurt füzér

A joghurtos poharak a teraszod díszei is lehetnek. Fesd be őket tetszés szerint, használj minél több mintát, és fűzd fel őket egyesével egy hosszú műanyag kötélre, majd lógasd fel a verandán! Vidám vendégvárónak, szülinapi díszítőelemnek is ideális. Jövő nyáron pedig akár át is színezheted. Sőt, ha egy fényfüzérre húzod fel őket, még a meleg nyári estéket is megszínesítik.

 

DIY2_5.jpgCsipeszes joghurt kaspó

Vágd le a joghurtos doboz tetejét, csak az alja maradjon, ami cserépalátétként szolgál majd! Egy műanyag csészealj azonban önmagában nem mutat valami jól, úgyhogy dobd fel néhány lefestett vagy csillámporba „mártott” facsipesszel. Utána már jöhet is a cserepes növény.

Részletes elkészítési útmutató itt

 

 

 

 

 

DIY2_6.jpgTejes doboz „cserép”

Egy félbevágott tejes dobozba ültethetünk növényeket, mivel az nem ereszti át a vizet, így nem fog szétázni, viszont könnyedén díszíthető. Ragaszthatunk az oldalára mintás csomagolópapírt, de sokkal természetesebb hatást érünk el, ha a képen látható módon valamilyen anyagdarabbal vonjuk be. Fokozhatjuk a hatást, ha egy zsineggel akasztót is készítünk neki. Ezért jó ötlet a tejes doboz, mert könnyen kilyukaszthatjuk.

Részletes elkészítési útmutató itt.

 

 

 

 

DIY2_7.jpgTejes dobozból teás doboz

Szintén elvágott tejes dobozra lesz szükségünk. Olyan magasságú részt hagyjunk meg a dobozból, amiben nem veszik el a teafilter. Borítsuk a kis dobozokat valamilyen díszcsomagolással. Ragasszunk egymás mellé több filtertartót, hogy szortírozni is tudjuk teakészletünket.

Részletes elkészítési útmutató itt.

 

 

A DIY sorozat következő cikkében ékszerek és gyerekjátékok készülnek újrahasznosítással és sok-sok kreativitással. Meg fogsz lepődni, milyen lehetőségek rejlenek többek között a Mizo termékek csomagolásaiban is!

Címkék: újrahasznosítás dekor virágcserép füzér DIY teatartó

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr376217895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.