szomjaztokakulturara.jpgIgyatok tejet! Bizonyított tény, hogy a tehenek jobban tejelnek, ha klasszikus zenét hallgatnak kérődzés közben. A magaskultúra e csodás hatását már több ország tehenészetében is kihasználják, és szépen profitálnak belőle. Ám Mozart nemcsak a tejtermelőknek csurrant-cseppent, hanem a Dortmund Concert Hallnak is. Egy fantasztikus kreatív ötlet, és a tehenek máris komolyzenei koncertlátogatókat toboroznak Dortmundban. Jópofa, nem?

Egy kis előzmény: Dortmund az utóbbi években kulturális metropolisszá fejlődött, a Dortmund Concert Hall hangversenytermei mégis egyre kevesebb látogatót vonzottak. A kétségbeesett management bevetette az ilyenkor szokásos reklámeszközöket: szórólapokat osztogattak, plakátokat ragasztgattak városszerte, rádióhirdetéseket vásároltak, de a kívánt eredmény elmaradt. Sőt.

Ekkor jött a nagy ötlet: olyan terméken kellene megjelenni, olyan élelmiszert kellene promotálni, ami mindenkihez eljut, amit mindenki szeret. Mi más lenne ez, mint kedvencünk, a tej?

Kitalálták, hogy bizonyos hangversenyek előtt a bociknak a meghívott zenekar lemezeit játsszák, majd az ezalatt termelt fehér finomságot forgalomba hozzák. A különleges egyedi címkével ellátott üvegeken röviden bemutatták a zenekart, a kérődzés közben játszott művet, a zeneszerzőt, vagyis egy kis „kultúrcsemegével” csináltak kedvet a hangversenyhez. A siker nem maradt el: az emberek sorban álltak a pénztáraknál, megmentve ezzel a csődtől a Dortmund Concert Hallt.

Nem csodáljuk, ha most ti is megszomjaztatok a kultúrára. Töltsetek egy nagy pohár tejet, helyezkedjetek el kényelmesen, kapcsoljátok be a Bartók Rádiót, és emelkedj éteri magasságokba.

Ha megnézed az akcióról készült videót, találkozhatsz egy ismerős névvel. Meg tudjátok nekünk mondani, melyik világhírű magyar zenekart vezeti a karmester úr?

Címkék: kultúra tej Dortmund Concert Hall

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr74754148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.