SHAKE IT – SHAKE IT!

 2012.07.12. 16:13 | Tej-blog

tejshake.jpgFérfiasan bevalljuk: a shake győzött… Nem bírjuk abbahagyni, nem tudunk leszállni róla, kénytelenek vagyunk újabb és újabb variációkat kipróbálni a tejes-jeges csodából. Már a legutóbb is megírtuk, hogy veszélyesen addiktív, de a júliusi hőséget szinte lehetetlen átvészelni a napi dózis nélkül – kell egy korty hűsítő finomság. Legújabb összeállításunkban ennek megfelelően a nyári ízek dominálnak…

A tavaszi turmixok súlyos, tartalmas változatai helyett nyáron inkább a könnyed, trópusi ízek és a nyár gyümölcsei kapnak helyet a képzeletbeli itallapon. Ilyenkor inkább mellőzzétek a vaníliát – ez a hozzávaló nehezebb, testes ízt ad a shake-eknek. A kalóriák leszorítása érdekében és a strandkompatibilis alak megőrzéséért inkább kevesebb fagylaltot, több jeget és tejet adjatok a pohár tartalmához.

A shake-ek elkészítésére még mindig az aranyszabály vonatkozik: a hozzávalókat turmixgépbe helyezitek, majd addig zúzzátok a géppel, amíg egyenletes állagot nem kaptok. Ezek után mehet is a mélyhűtőbe, és rövid időn belül már fogyaszthatjátok is!

Kezdetnek próbáljátok ki a kényeztető banános-zabpelyhes shake-et!

Hozzávalók 1 személyre:

1 érett banán
1-2 ek. tejben főtt zabpehely
1,5 dl Mizo tej
1 gombóc tejszínes fagylalt
Kevés tört jég

Nyári ízbombára fáj a fogatok? Indítsátok be az estét egy dinnyés shake-kel…

Hozzávalók 1 személyre:

2 cl fehér rum (kizárólag felnőtteknek!)
2 dl Mizo tej
50 g sárga/görögdinnye
1 gombóc tejszínes fagylalt
Kevés tört jég


A gyümölcsök szerelmeseinek a szedres-ananászos variációt ajánljuk: mmm…

Hozzávalók 1 személyre:

50 g fagyasztott szeder
50 g ananászkonzerv
1,5 dl Mizo tej
1-2 levél citromfű vagy menta
1 gombóc gyümölcsfagylalt (vörös gyümölcsökből vagy ananászból)
Kevés tört jég

Címkék: gyümölcs nyár tej dinnye banán szeder shake ananász finomság zabpehely Mizo

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr804648981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.