sajt_valosagshow.jpgMitől lehet valóságshow hős egy sajt? Ezt attól a több mint másfél millió nézőtől kellene megkérdezni, akik egy éven át élőben követték nyomon, hogyan kezdenek el érni, penészedni a webkamera elé helyezett sajtkorongok.

A furcsa valóságshow-t egy londoni sajtgyár indította el a cheddarvision.tv weboldalon, ahol egy teljes éven át figyelhették az érdeklődők, hogyan borítja be egyre inkább a penész a műsor elején még makulátlan sárga cheddarokat. A műsorban több korong is látszódott, azonban volt egy kiemelt főszereplő: ő Wedginald, a tekintélyes méretű cheddar. A valóságshow főhősét egy angliai farmon készítették kézzel, majd egy sajtbolt polcára került, innen követhettük nyomon 12 hónapos érését.

Ez pedig nem vicc. A műsor ennyiből állt. Sajtokat lehetett látni egy polcon, amelyek penészednek. Tény azonban, hogy a műsornak a nem túl bonyolult és fordulatos cselekmény ellenére is rengeteg nézője akadt. Nem is csoda, hiszen a műsor készítői igazán mindent megtettek, hogy felpörgessék az eseményeket: néha bejött egy ember, meglékelte és belekóstolt Wedginald-ba, arrébb tette, megfordította; jeles napokon egy kis díszítéssel (húsvétkor például tojással, csibés és rózsás üdvözlőlappal, rögbilabdával) dobta fel a látványt. Sőt, Wedginald megdöbbentő módon néha el is tűnt. Persze ilyenkor hagyott üzenetet a nézőknek: „Gone to Glastonbury!”, jelezve, hogy elugrott kicsit fesztiválozni. J A kezdeti vidámkodás után azonban a történet kezdett szomorúvá válni. Egyre csak fogytak a társak Wedginald mellől, míg végül maga a főhősünk is eltűnt a polcról: megvette ugyanis egy új-zélandi bortársaság.

A műsor már véget ért, az élő sajtpenészedés varázsába tehát már senkit nem tudunk bevonni, viszont az alábbi videóban 1,5 percben mindenki beleélheti magát a történetbe, mert bevágták a „legizgalmasabb” fordulópontokat. Ennyit szerintünk éppen elég megnézni belőle, mert valószínűleg ennél sokkal több az egy év alatt nem is történt a műsorban. Jöjjön tehát az összefoglaló:

Wedginald, a jó képességű cheddar az egy év alatt, amíg a kamerák kereszttüzében állt, igazi világhírre tett szert. Azonban sokan elfeledkeznek a műsor másik vezéregyéniségéről, a nemespenészről, amely nélkül feleannyira sem lett volna „felcsigázó” a sajtkorongunk története.

Mi persze nem feledkezünk meg róla. Sőt, egy következő cikkünkben be is mutatjuk, milyen sokféle penész létezik, és mennyire képesek azok színesíteni a sajtok ízvilágát, ezzel pedig talán ötleteket is adunk a jövőre nézve, hogyan tehető még színesebbé egy sajtérlelő valóságshow.

Forrás: origo.hu

Címkék: nagy-britannia unalmas valóságshow penészes sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr966597437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.