DIY1.jpgTejtermék fogyasztásunkkal naponta számtalan papír és műanyag dobozt termelünk a szemeteskuka számára. Pedig nem kellene mindet kidobni. DIY sorozatunkban szeretnénk megmutatni, hogy micsoda kreativitás rejlik a tejtermékek csomagolásainak újrahasznosításában. 

 

 

Palántázáshoz tejfölös/joghurtos/kefires pohár

DIY1_01.jpgHa tavasz, akkor beindulnak a kertészek. Ideje elvetni a növénymagokat. Nem mindegyiket lehet azonban rögtön a talajba vetni. Van, amit előbb palántázni kell. Ilyenek a fűszernövények, a paradicsom, a paprika, a karalábé, az eper, a virágok stb. De mibe szórjuk a magokat? Nem kell profi palántázóedényt vásárolni. Elég, ha meghagyunk néhány kiürült tejfölös, kefires vagy joghurtos műanyag poharat. Az alján néhány kisebb lyukat szúrunk, hogy ott távozzon a víz. Könnyű, tőzeges földet teszünk bele, és beleszórunk néhány magot. Tényleg csak egyet vagy kettőt. Napos helyre tesszük, és várjuk a csírázást. Mikor már kinőtt, és kissé megerősödött, a növénykét a tejfölös pohárnyi földdel együtt kiültetjük a szabadba vagy balkonládába.

 

DIY1_02.jpg

Tejes karton virágcserép

A tartós tejek dobozai műanyagot is tartalmaznak, így nem engedik ki a vizet, amit a bele ültetett növényekre öntözünk. Nincs ennél olcsóbb megoldás! Sőt, nagy teret ad a kreativitásnak is. A tejes kartonokat ugyanis könnyen dekorálhatjuk, köszönhetően négyzetes formájának és a papír felületnek, bármilyen díszpapír ragasztható az oldalára. Így a szoba dísze lehet nem csak a növény, de a papírcserép is.

 

 

DIY1_03.jpg

Madáretetéshez tejes doboz

Ha már tavasz, akkor madárcsicsergés. Szeretnéd becsalogatni a kis énekeseket a kertedbe vagy az udvarotokba? Építs nekik etetőt!  Valahogy úgy, ahogy ezen a képen látod.

 

 

 

 

 

 

A DIY sorozat következő cikkében a lakásban történő hasznosításra térünk rá. Játék, dekor… Meg fogsz lepődni, milyen lehetőségek rejlenek többek között a Mizo termékek csomagolásaiban is.

Képek forrása:

123

Címkék: újrahasznosítás palánta virágcserép kreatív hobby DIY

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr346099560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.