husvet_food_art_00.jpgKarácsony után a kreatív nők húsvétkor sem ismernek lehetetlent, ha az ünnepi asztal díszítéséről van szó. A dekorálás alatt viszont most nem is a mintás szalvétákra és a műfűvel kitömött nyúlfészkekre gondolunk, hanem az ételekkel való „képalkotásra” inkább.

Ilyenkor kerül elő a hűtőből a retteget Piros Arany, amely szemet rajzol és mosolyt varázsol bármely szelet sonkára. J Támadnak a katonás rendbe állított kalács karéjok. Felsorakoznak a tavaszi fészek formába rendezett főtt tojások. Szirmot bontanak a retekvirágok. Hihetetlen változatosságot mutatnak a sokszor nem túl ízléses asztali kompozíciók. Rendben, nem tud mindenki művészi módon ételt rendezgetni, de lehet tanulni a nagyoktól, vagy legalábbis ötleteket gyűjteni azoktól a food art alkotóktól, akiknek a vászna nem más, mint egy üres tányér, amit mesterien elrendeznek zöldségekkel, gyümölcsökkel, pékárukkal és tejtermékekkel, vagyis bármivel, ami ehető.

Az alábbiakban 3 alkotó (művésznek nem hívnánk őket, inkább bloggernek, akik a nép átlag gyermekeinek adnak inspirációt) tányérra varázsolt kompozícióiból szemezgetünk, szem előtt tartva a húsvét tematikát. Hong Yi, Ida Skivenes és Samantha Lee cukiságai szerintünk sokakat megihletnek majd.

Szerencsére a húsvét kevésbé igényel elegáns dekorációt, sőt, elfelejthetjük a gyerekkorunk sztenderd fegyelmezését, a „Ne játssz az étellel!” címűt is. Elkezdhetünk önfeledten alkotni a tányérunkon, elengedve fantáziánkat. Ez egyszer pedig a saját gyerekeinket is feloldhatjuk a tányéron való ételrendezgetés tilalma alól.

Csak kreatívan!

husvet_food_art_01A.jpg husvet_food_art_01b.jpg
Vajas felhők. Uborka szántó. Chili pipacsok (redhongyi)
husvet_food_art_02.jpg husvet_food_art_03.jpg
Almahéj és brokkoli recycling (redhongyi) Tavaszi tejfölös hózápor (idafrosk)
husvet_food_art_04.jpg husvet_food_art_05.jpg
Madárszerelem, amit kenyérre lehet kenni (idafrosk) Kivételesen a sajt adja a bocit… (idafrosk)
husvet_food_art_06.jpg husvet_food_art_07.jpg
Retekvirág ízléssel, vajkrémmel (idafrosk) Túróbárány (idafrosk)
husvet_food_art_08.jpg husvet_food_art_09.jpg
Vidámak, mint a Mizo bocik (leesamantha) Nincs húsvét nyúl nélkül (leesamantha)
husvet_food_art_10.jpg
Hajzuhatag haladóknak (leesamantha)

Címkék: húsvét ünnep food art ételdekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr656038489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.