A BOCI KÁNAÁN

 2012.10.29. 12:01 | Tej-blog

mizo_csodafarm.jpgCsípőtelek. A neve alapján egy népmese helyszíne is lehetne, főszerepben a tarka tehenekkel, akik boldogan élik mindennapjaikat. Füvet rágcsálnak, kedvtelve kérődznek, boldogan bőgnek, mindennél elégedettebbek itt, amit bőséges tejzuhataggal hálálnak meg.

Még szerencse, hogy Csípőtelek nem egy mese helyszíne, hanem nagyon is valóságos történet. 2012 őszén adták át itt Közép-Kelet-Európa legmodernebb tehenészetét, ahol valóban kényeztető körülmények várnak az itt élő állatokra. Ezt az idilli állapotot hivatott megjeleníteni a legújabb Mizo reklámfilm is, amely felfedi a titkok: a Mizo termékekbe a „luxuskörülmények” között, „stresszmentesen” élő, boldog csípőteleki tehenek adják a zamatos tejet, amely aztán a Mizo termékekbe kerülve okoz örömet nekünk is.

Mesés világ jelenik meg előttünk, amely nem is áll olyan messze a valóságtól. Lássuk, hogyan töltik mindennapjaikat a kedves bocilányok a Mizo Csodafarmon!

Irigylésre méltó, nem? Ha tehén lennék, én biztosan itt szeretném tengetni mindennapjaimat! Ez a jólét azonban nem minden bocinak, csak annak a 2500 kiváltságos Holstein-Fríz fajtájú fejős tehénnek adatik meg, akik a csípőteleki farm megnyitás óta élvezik az ultramodern istálló és farm „wellness” szolgáltatásait.

Ha eddig nem győztünk meg róla, hogy milyen jó dolguk van Csípőteleken a „Mizo teheneknek”, akkor jöjjenek a tények:

  • Az istállókban a legmodernebb amerikai, számítógép vezérelte technológiát alkalmazzák.
  • A kellemes hőmérsékletet istállóként 140 ventillátor és vízbefújó rendszer biztosítja.
  • A pihenőboxokban a marhák különleges kvarchomokos padozaton fekszenek, amely biztosítja az állatok kényelmét, a jobb higiéniát, a helyiségek könnyebb tisztíthatóságát.
  • Az ízületeiket kímélő gumiszőnyegen hajtják át őket fejni.
  • A tejet teljesen gépesített körülmények között gyűjtik össze, amely így emberi kézzel nem is érintkezhet.

A fentiek ismeretében már nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek a Mizo reklámfilmjének szívmelengetően kedves animált bocivilága, igaz? Nincs több titok: Csípőteleken, a Mizo Csodafarmon, boldog teheneket fejnek, ettől lesz jobb íze a tejnek!

Azért van még valami, amit nem árultunk el: az istállókban hangulatos lounge zene szól a hangszórókból, amely még jobban szolgálja az állatok ellazulását. Hihetetlen, ugye?

Talán még a Mizo reklámfilm fülbemászó zenéjét is lejátsszák nekik, bár vannak kétségeink afelől, hogy ez a dal tehénfüleknek való-e, sokkal inkább alkalmas emberi fogyasztásra.

Ha neked is tetszik, töltsd le csengőhangként! [link]

Fogyaszd minden nap, és jókedvre derít, mint egy pohár, üdítő Mizo tej reggelente!

Címkék: zene tej csengőhang tehén csípőtelek csodafarm

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr624876614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.