ALSZUNK, MINT A TEJ

 2012.09.13. 12:11 | Tej-blog

alszunk_mint_a_tej.jpgMinden közmondásban van némi igazság. Elődeink sok mindent tudtak, amit nem árt, ha újra felidézünk. Ugyanis egy rég elfeledett trükk, a lefekvés előtti tejfogyasztás segíthet az alvászavar kezelésében, ami újfent igencsak gyakori az állandó stressz és munkahelyi túlterheltség miatt. Már a kutatók is alátámasztják ezt a tényt, és azt állítják, hogy megfejtették az álmot hozó tej titkát.

A lefekvés előtti meleg tej fogyasztása régi házi praktikának számít. Most úgy néz ki, hogy a finom altatót nemcsak a tapasztalat, hanem a kutatások is igazolják. A tejben ugyanis megtalálható egy természetes összetevő, a melatonin, ami az emberi szervezet esetében a nappali és éjszakai ritmusszabályozásáért felelős anyag, és elősegíti a mélyebb alvás elérését.

A melatonint a szervezet állítja elő, ám termelődése a kor előrehaladtával folyamatosan csökken. Képződése már akár a tizenötödik életévtől is érezhetően alábbhagy, az alvászavar ezért számít az idősebb korúak körében gyakoribbnak, mint a fiatalabb generációk esetében. A tehéntej viszont pótolhatja a melatonin mennyiségét, s ezért lehet mélyebb és pihentetőbb az alvás tejfogyasztás után.

A hagyományosnak számító tehéntej is bőven tartalmaz a melatoninból. Így a könnyű alvás érdekében gurítsunk le egy pohár tejet lefekvés előtt, és garantáltan édes álmok várnak ránk.

Ti sem alszotok mostanában jól? Válogassatok a finom álmot hozó Mizo tejtermékek között!

Címkék: tej melatonin tejtermékek Mizo álomalvás

A bejegyzés trackback címe:

https://tej.blog.hu/api/trackback/id/tr654774622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.